PREDSEDNIK NS ROMSKE NACIONALNE MANJINE NA SASTANKU SA DIREKTORKOM KANCELARIJE ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA

+100%-

PREDSEDNIK NS ROMSKE NACIONALNE MANJINE NA SASTANKU SA DIREKTORKOM KANCELARIJE ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA

U okviru Plana rada Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, predsednik Saveta Dalibor Nakić i predsednica Izvršnog odbora imali su sastanak 8.oktobra sa direktorkom Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzanom Paunović.

Predsednik Nakić zahvalio se direktorki Paunović na prijemu i istakao da je saradnja dveju institucija od izuzetnog značaja za unapređenje položaja Roma u Srbiji.

Upoznao je direktorku o planovima Saveta, sa posebnim osvrtom na osnivanje Romskih kulturnih centara kao institucije od najvišeg značaja za istoriju, tradiciju i kulturu Roma.

Direktorka Paunović se posebno zahvalila predsedniku Nakiću na učešću u onlajn kampanji kojom su na društvenim mrežama Kancelarije za ljudska i manjinska prava, tokom vanrednog stanja, upućene snažne poruke u borbi protiv širenja pandemije KOVID19 na romskom, ali i jezicima ostalih nacionalnih manjina koje su učestvovale u ovoj kampanji.

Ovaj Sastanak, kao i saradnja u Koordinacionom telu za praćenje Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, je još jedan pokazatelj kontinuirane saradnje Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

 

Izvor: NS romske nacionalne manjine

Foto: NS romske nacionalne manjine

Kategorije: Sedam dana, Uncategorized