Predsednik Skupštine AP Vojvodine razgovarao sa šefom Delegacije EU u Srbiji

+100%-

Predsednik Skupštine AP Vojvodine razgovarao sa šefom Delegacije EU u Srbiji

pastor-devenportZnačaj kontinuiranog napretka u procesu približavanja Srbije Evopskoj uniji (EU), kao i važnost stabilnosti i dijaloga u regionu, bile su teme u fokusu sastanka predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora i šefa Delegacije EU u Republici Srbiji Majkla Devenporta, održanog u sredu 14. septembra.

 

Predsednik Pastor i ambasador Devenport složili su se da se zajedničkim naporima i angažmanom Republike Srbije i evropskih institucija najlakše mogu prebroditi izazovi na evropskom putu naše zemlje i ubrzati koraci koji vode do otvaranja novih poglavlja u pregovaračkom procesu.

 

Pastor i Devenport razgovarali su i o prioritetima koje bi pokrajinska skupština i vlada, u saradnji sa republičkim institucijama, trebalo da realizuju u predstojećem periodu, sa posebnim akcentom na potrebu donošenja zakona o finansiranju i nadležnostima AP Vojvodine.

 

Govoreći o temama kojie se tiču položaja i ostvarivanja prava nacionalnih zajednica, predsednik Pastor je istakao da je veoma važno da predstavnici nacionalnih zajednica budu aktivno uključeni u procese koji se tiču zakonskih reformi u oblasti obrazovanja, ali i drugih važnih pitanja poput zdravstva, poljoprivrede, infrastrukture.

 

Predsednik Pastor i ambasador Devenport razgovarali su i o aktuelnim temama vezanim za rad Skupštine AP Vojvodine.

 

Izvor: Skupština Vojvodine

 

Kategorije: Sedam dana