PREDSEDNIK SRBIJE I MINISTAR ODBRANE ČESTITALI KURBAN-BAJRAM

+100%-

PREDSEDNIK SRBIJE I MINISTAR ODBRANE ČESTITALI KURBAN-BAJRAM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je 19. jula 2021.godine, Kurban Bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Seadu Nusufoviću i vernicima.

Uz želju da praznik provedu u sreći, miru i blagostanju, poželeo im je da Bajram proslave „u duhu tradicije i običaja, deleći radost sa svojim najdražima, prijateljima i susedima“.


Vučić je poželeo i da poruka Kurban bajrama bude „nadahnuće za snaženje istinskih vrednosti ljubavi, mira, tolerancije i suživota“. „Želim da i ovom prilikom posvedočim rešenost Republike Srbije da međusobnim poštovanjem i razumevanjem jačamo i razvijamo našu državu na dobro svih njenih gradjana“, naveo je on.


Ministar odbrane Nebojša Stefanović danas je Kurban-bajram čestitao osoblju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije islamske veroispovesti, kao i reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, srbijanskom muftiji Islamske zajednice Srbije Abdulahu Numanu i muftiji beogradskom i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije majoru Mustafi Jusufspahiću.


Kurban-bajram počinje 20,jula 2021 godine, 45 minuta po izlasku sunca i traje četiri dana.

 

 

 

Izvor: danas.rs

Foto: danas.rs