Predstavljen projekat Minority News

+100%-

Predstavljen projekat Minority News

U beogradskom hotelu Bah, danas je u prisustvu mnogobrojnih predstavnika nacionalnih saveta nacionalnih manjina, predstavnika Kancelarije za ljudska i manjinska prava, predstavnika misije OEBS u Srbiji i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Bugarske, Hrvatske, Nemačke, Velike Britanije i Finske, predstavljen projekat Minority news. 

 

prezentacija1a 

 

U uvodnom delu prvog okruglog stola iskorišćena je prilika da se predstave ključni ciljevi i aktivnosti u projektu.

 

Ključna su 3 cilja projekta. Mi ih zovemo 3K ciljevi – komunikacija, koordinacija i kooperacija„, izjavila je Biljana Jović, direktorka projekta i direktorka Centra za istraživanje migracija.

 

Ona je izrazila želju da će projekat stvoriti široke okvire i solidne uslove za bolju saradnju među manjinskim zajednicama, ali i da će projekat vremenom postati  svojevrstan most ka većinskoj zajednici koja često ne dobija tačne informacije iz manjinskih zajednica.

 

„Činjenica je da generacije mladih danas mnogo manje znaju o ljudima sa kojima žive, a koji pripadaju drugoj nacionalnoj zajednici. Više su mnogo znale generacije naših očeva i dedova. I tako je uglavnom u svim nacionalnim zajednicama u Srbiji, bez razlike – u većinskoj,  u manjinskim„, izjavio je Sveta Matić, urednik biltena i portala Minority News.

 

Projekat su prisutni ocenili visokom ocenom i izražena su velika očekivanja. Svi prisutni predstavnici Nacionalnih saveta nacionalnih manjina su prihvatili da učestvuju u radu programskog odbora projekta i na taj način doprinesu relevantnosi projekta među nacionalnim manjinama.

 

O projektu Minority News izveštavala je i dnevna novina DANAS.

Kategorije: Sedam dana