Predstavljena najnovija izdanja Saveza Srba u Rumuniji i Društva za rumunski jezik u Vojvodini

+100%-

Tokom Međunanarodnog sajma knjiga u Novom Sadu na štandu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama održana je promocija izdanja Saveza Srba u Rumuniji, kao i Društva za rumunski jezik Vojvodine.

 

Prema rečima pomoćnika pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama dr Micića, tradicionalno dobra saradnja srpskog i rumunskog naroda vidljiva je i danas na ovogodišnjem sajmu knjiga, gde se predstavljaju najnovija izdanja na srpskom i rumunskom jeziku. Kroz upravo ovako dobre državne odnose, prožimanje iste ili slične kulture jeste nadogradnja, koja pokazuje značaj rumunske zajednice na našim prostorima, kao i postojanje srpske zajednice u Rumuniji, koja ima najbogatije izdavaštvo.

 

O najnovijim izdanjima knjiga objavljenim u prethodnoj godini govorio je Goran Mrakić iz Saveza Srba u Rumuniji, koji je istakao da je u proteklih godinu dana Savez objavio deset knjiga, među kojima posebno mesto zauzima zbirka eseja „Vuneno vreme banatskog rokenrola“, kao i „Banatski almanah“ na srpskom jeziku, „Bukvar na srpskom jeziku“, kao i mnoga druga izdanja.

 

Izvor: Pokrajinska vlada

Kategorije: Rumunska zajednica