Predstavnici Matice Albanaca kod predsednika Pokrajinske vlade

+100%-

Predstavnici Matice Albanaca kod predsednika Pokrajinske vlade

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je juče predstavnike udruženja Matice Albanaca Srbije, koje predvodi Demo Beriša.

alb2-vojvodinaMirović i Beriša razgovarali su o pitanjima koja se tiču unapređenja položaja Albanaca u Vojvodini.

 

Predsednik Pokrajinske vlade je posebno ukazao na potrebu ravnopravnog odnosa prema svim nacionalnim zajednicama i neselektivnog odnosa kada je u pitanju ostvarivanje prava pripadnika različitih nacionalnih zajednica u oblastima koje su od značaja za njihov život i rad.

 

Prema rečima Mirovića, jedan od važnih aspekata za uspešno rešavanje zahteva u ovoj oblasti, jeste međusobno informisanje o svim pitanjima i aktuelnim problemima sa kojima se pripadnici albanske nacionalne manjine sesreću u Vojvodini.

 

Predstavnici udruženja Matice Albanaca u Srbiji su predsednika Pokrajinske vlade upoznali i sa programskim aktivnostima i radom Matice na prostoru Vojvodine, a posebno je bilo reči o mogućnostima albanske nacionalne zajendice da se informiše na svom jeziku.

 

Demo Beriša naglasio je da upravo časopis MAS, koji izlazi na srpskom i albanskom jeziku, ima važan zadatak na očuvanju jezika i pisma ove nacionalne zajednice, njenog kulturnog nasleđa, uz svo poštovanje različitosti sredine u kojoj njeni pripadnici borave.

 

Izvor: Pokrajinska vlada