PREDSTAVNICI NACIONALNOG SAVETA ROMA U POSETI OPŠTINI VELIKA PLANA

+100%-

PREDSTAVNICI NACIONALNOG SAVETA ROMA U POSETI OPŠTINI VELIKA PLANA

U okviru plana i programa obilaska opština i gradova, članica Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i član opštinskog veća opštine Smederevska Palanka, Zdravka Simić, 04. februara 2021. godine imale su radni sastanak sa najužim rukovodstvom opštine Velika Plana.


Poseta opštini imala je za cilj pomoć i podršku u izradi i sprovođenju strateških dokumenata namenjenih inkluziji Roma. U ime opštine sastanku su prisustvovali, predsednik opštine Velika Plana Igor Matkovic, načelnik opštinske uprave Vladimir Stanić, Svetlana Mitić – odeljenje za društvene delatnosti i poverenik Komeserijata za izbegla i raseljena lica Slobodan Conić.


Predsednik opštine Igor Matković, istakao je da ima opština i romsko stanovništvo imaju velike potrebe za angažovanje i uvođenje lokalnih mehanizama za inkluziju Roma, pomoću kojih će se lakše implementirati javne politike namenjene poboljšanju uslova života Roma.


Zdravka Simić je istakla važna ulogu koju ima pedagoški asistent u procesu obrazovanja dece iz marginalizovanih grupa stanovništva i uvođenja u redovni obrazovni sistem.


Simićeva je dalje u svom izlaganju pohvalila rukovodstvo opštine na pružanju podrške ugroženim porodicama i zahvalila im se na spremnosti da se opština aktivno uključi u rešavanje svakodnevnih problema romskog stanovništva.

 

Izvor: Nacionalni savet Roma

Foto: Nacionalni savet Roma