Prijem u studentskom domu „Evropa“ u Novom Sadu

+100%-

Prijem u studentskom domu „Evropa“ u Novom Sadu

 

U studentskom domu “Evropa” u Novom Sadu je 1. oktobra priređen svečani prijem za 113 brucoša, koji su uspešno konkurisali za stanovanje u ovom domu, gde je obezbeđen smeštaj za studente Mađare iz Vojvodine, kao i Srbe iz Mađarske, koji studiraju u Novom Sadu.

 

Govoreći o značaju ovog studentskog doma, zamenik državnog sekretara za nacionalnu politiku Mađarske, Peter Silađi, je istakao da ova institucija služi i kao dokaz da bez obzira na iseljavanje iz Vojvodine, ipak ima budućnosti za Mađare u Vojvodini.

 

„Današnji dan je dan radosti“ – dodao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, naglašavajući da je velika radost za svakog roditelja, kada mu dete uspešno konkuriše na fakultetima, a zadatak zajednice je da pomaže porodicama u školovanju dece i u postizanju životnih ciljeva.

 

U domu „Evropa“, čiji je suosnivač Nacionalni savet Mađara u Srbiji, ove jeseni, između 10. i 20. oktobra biće raspisan još jedan poziv za konkurisanje za stanovanje – najavila ja direktorka ove institucije Ildiko Šnejder Šara.

 

Izvor: Vajdasag Ma