Prijepolje: Počela nastava na bosanskom jeziku

+100%-

Potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžo, vijećnik BNV prof. dr. Sead Šemsović i Vijećnik BNV Eldin Jejna, posjetili su danas osnovnu školu Svetozar Makrović u mesnoj zajednici Brodarevo u opštini Prijepolje, koja je ove godine uvela cjelokupnu nastavu na bosanskom jeziku.

 

Prisutnim roditeljima, učenicima i nastavnicima delegacija Vijeća i direktor te škole Šefket Šehović poželjeli su sretan početak, pozdravili roditelje i čestitali na hrabrosti kojom su, opredjeljivanjem svoje djece na nastavu na bosanskom jeziku, pokazali želju za očuvanjem identiteta kroz školski sistem. Škola Svetozar Marković, koja je proglašena od strane BNV kao škola od posebnog značaja za Bošnjake u Srbiji, imaće posebnu pažnju u smislu unaprjeđenja i modernizacije nastave od strane BNV.

 

Bošnjačko nacionalno vijeće je za prvake u ovoj školi pripremilo cjelokupan školski pribor i rančeve uz poruke za sretan početak. U istoj školi je prije četiri godine počela nastava na bosanskom jeziku koja je nakon kraćeg vremena ukinuta naredbom Ministarstva prosvjete.

 

Izvor: BNV

Kategorije: Bošnjačka zajednica