Primjena standarda postignuća za kraj srednjeg obrazovanja

+100%-

Bošnjačko nacionalno vijeće je 26. avgusta u saradnji sa republičkim Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja organizovalo obuku za profesore bosanskog jezika i književnosti „Primjena standarda postignuća za kraj srednjeg obrazovanja“.

 

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Jasmina Curić je u svom obraćanju polaznicima naglasila da je Bošnjačko nacionalno vijeće je u saradnji sa školama, kao i sa obrazovnim zavodima i institutima iz Srbije i Bosne Hercegovine organizovalo desetine stručnih usavršavanja za nastavnike i profesore u nastavi na bosanskom jeziku.

 

“Pored svih naših ulaganja, nastava na bosanskom jeziku ne bi bila tako kvalitetna da nije vas. Vi ste upravo ti koji činite da nastava na bosanskom jeziku bude kvalitetna i okrenuta ka usavršavanju. Vi ste ti koji ste odabirom plemenitog poziva profesora odabrali da svoj radni vijek posvetite obrazovanju generacija koje tek dolaze. Upravo iz tih razloga, koristim priliku, da vam se iskreno zahvalim na vašem trudu i zalaganju.” – istakla je predsjednica Curić.

 

U svom obraćanju polaznicima, direktor Zavoda, dr. Branislav Ranđelović je rekao da mu je drago da su se okupili nastavnici koji nastavu obavljaju na svom maternjem, bosanskom jeziku, te dodao da je Zavod izradio standarde postignuća za predmet bosanski jezik za kraj srednjeg obrazovanja u okviru projekta podrške obrazovanju na jezicima nacionalnih manjina.

 

Realizatori obuke bili su prof. dr. Sead Šemsović, mr. Elvira Đekić i mr. Alisa Džemić. Obuka je edukativnog karaktera nakon koje će nastavnici uz novo znanje i terminologiju unaprijediti nastavni proces i kvalitet izvođenja predmeta Bosanski jezik i književnost u srednjoj školi.

 

Izvor: BNV

Kategorije: Bošnjačka zajednica