Pripadnici nacionalnih manjina da se uključe u policiju

+100%-

Pripadnici nacionalnih manjina da se uključe u policiju

bozovicDržavni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović pozvao je pripadnike nacionalnih manjina da konkurišu za upis na osnovne policijske obuke i tako se uključe u policijsku službu Srbije.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećuje veliku pažnju integraciji pripadnika nacionalnih manjina u policijsku sluzbu, koji ukoliko ispunjavaju osnovne zakonske uslove mogu da zasnuju radni odnos i da se ravnopravno integrišu sa pripadnicima drugih nacionalnih manjina, rekao je Božović na otvaranju regionalne konferencije u Sremskoj Kamenici.

 

Mada je promotivni materijal u okviru konkursne kampanje uoči upisa u Centar za osnovnu policijsku obuku bio preveden na jezike svih nacionalnih zajednica koje žive u Srbiji, mi nikoga ne favorizujemo. Naprotiv, dajemo šansu svima„, rekao je Božović na konferenciji pod nazivom „Integracija pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica u policijsku službu“.

 

Božović je ukazao da ova tema podrazumeva da pripadnik nacionalih manjine ima ista prava kao i pripadnici većinskog stanovništva srpske nacionalne zajednice, međutim pripadnost nacionalnoj manjini ne znači da automatski možete da radite.

 

Morate da ispunite sve zakonske uslove, kao i svi drugi građani Srbije, pored jezika nacionalne manjine morate znati i srpski jezik koji je u zvaničnoj upotrebi, jer će se i vaš rad kao policijskog službenika odnositi se na sve građane Srbije„, naglasio je Božović.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Sedam dana