„Radio Kulska komuna” i posle privatizacije emituje programe na pet jezika

+100%-

„Radio Kulska komuna” i posle privatizacije emituje programe na pet jezika

 

kulskaNakon privatizacije i sa novim vlasnikom „Radio Kulska komuna”  svakodnevno emituje programe na srpskom, mađarskom i rusinskom jeziku, jednom nedeljno na ukrajinskom kao i jednom mesečno na nemačkom.

 

„U ovom mediju nakon privatizacije povećan je broj zaposlenih sa sedam na devet”, kaže za Komšijske novosti Radovan Kovač i dodaje da želi da lokalno informisanje bude kvalitetnije.

 

Kovač objašnjava da je pre šest meseci je počela proizvodnja TV programa koji će se emitovati kroz kablovski sistem i da će pored srpskog biti programa na mađarskom i rusinskom jeziku.

 

,,Na pokrajinskom i republičkom nivou ‘Radio Kulska komuna’ je  dobio sredstva za sufinansiranje medijskih projekata na jezicima nacionalnih manjina. Na pokrajinskom nivou je izdvojeno 200.000 hiljada za dva projekata, a na republičkom za jedan projekat 100.000 dinara’’, rekao je Kovač.

 

Podsećamo da je Radovan Kovač vlasnik firme ,,Herero’’ koja se bavi čišćenjem i održavanjem poslovnih prostora i veleprodajom opreme za ugostiteljstvo, a postao je vlasnik IPC Kula 2015. godine kao jedini učesnik u javnom nadmetanju a njegova ponuda od 3,5 hiljada evra je automatski prihvaćena.

 

Izvor: Komšijske novosti

 

Kategorije: Izdvajamo