RADNI SASTANAK – MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

+100%-

RADNI SASTANAK – MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

U ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture održali su radni sastanak 02.oktobra 2020. godine rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne i državni sekretar Zoran Lakićević.

Na sastanku se razgovaralo o budućim infrastrukturnim projektima u romskim naseljima kroz podršku IPA fondova EU koje sprovodi ministarstvo.

Predsednik Nakić zahvalio se gospodinu Lakićeviću na gostoprimstvu, kao i na sveobuhvatnoj podršci koje je ministarstvo pružalo romskom stanovništvu u proteklom periodu.

Dogovoreno je da se u narednoj godini nastavi saradnja dveju institucija, kao i saradnja u okviru Koordinacionog tela za praćenje Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja.

Treba istaći da je samo u ovoj i predhodnoj godini sagrađeno više desetina stambenih objekata kao podrška romskom stanovništvu iz oblasti stanovanja. Hiljade Roma i Romkinja je dobilo krov nad glavom zahvaljujući podršci EU i Vlade Srbije.

U ime Vlade Srbije državni sekretar gospodin Lakićević je u društvu potpredsednice Vlade i ministarke za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, Prof. dr Zorane Mihajlović, uručio ključeve od socijalnih stanova za više hiljada Roma i Romkinja na kojima je prisustvovao i predsednik Nakić sa saradnicima.

Zbog svega učinjenog, predsednik Nakić se u ime kompletnog romskog stanovništva zahvalio državnom sekretaru, uz molbu, da prenese zahvalnost i uvaženoj potpredsednici Vlade.

Delegaciju Saveta su pored predsednika Nakića činili, zamenik predsednika Aleksandar Balinović i predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski.

Izvor: NSRNM

Foto: NSRNM

Kategorije: Sedam dana, Uncategorized