RADNI SASTANAK SA NARODNIM POSLANICIMA ROMSKE NACIONALNOSTI I PREDSEDNIKOM SVETSKE ORGANIZACIJE ROMA

+100%-

RADNI SASTANAK SA NARODNIM POSLANICIMA ROMSKE NACIONALNOSTI I PREDSEDNIKOM SVETSKE ORGANIZACIJE ROMA

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić i njegovi najbliži saradnici, predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i generalni sekretar Dejan Vlajković, održali su radni sastanak 26. februara 2021. godine sa narodnim poslanicima Sandrom Joković i Dragoljubom Ackovićem i predsednikom Svetske organizacije Roma, Jovanom Damnjanovićem.


Razgovaralo se na temu sveopšte inkluzije Roma uz dogovor da se u narednom periodu ostvari bliža saradnja Nacionalnog saveta i predstavnika Roma u Narodnoj skupštini Republike Srbije.


Pored inkluzije Roma, jedna od tema bila je i obeležavanje jubileja – pedesetogodišnjice Svetskog dana Roma. Dogovoreno je, da se u utorak, 02.marta 2021. godine, održi sledeći radni sastanak u Narodnoj skupštini na kojem će se razgovarati o daljim aktivnostima povodom obeležavanja ovako značajnog jubileja. Pored predstavnika Nacionalnog saveta i narodnih poslanika, sastanku će prisustvovati i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, državni sekretari Ninoslav Jovanović i Stevan Gligorin, direktora Kancelarije za inkluziju Roma u AP Vojvodina, predstavnici romskog NVO sektora, kao i mnogobrojni pojedinci koji se bave kulturom Roma.

 

Izvor: Romski nacionalni savet

Foto: Romski nacionalni savet