RADNI SASTANAK U KABINETU POTPREDSEDNIKA VLADE

+100%-

RADNI SASTANAK U KABINETU POTPREDSEDNIKA VLADE

Na inicijativu narodne poslanice Sandre Joković i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, održan je 23. marta 2021, godine sastanak sa potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkig razvoja, Brankom Ružićem.


Delegaciju je predvodio je predsednik Nacionalnog saveta Dalibor Nakić, a činili su je predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski, direktorka Pokrajinske kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović i narodna poslanica Sandra Joković.


Nacionalni savet predložio je nekoliko važnih mera koje bi Ministarstvo trebalo da predloži Vladi Srbije, a koje imaju za cilj unapređenje obrazovnog procesa u inkluziji Roma.


Potpredsednik Vlade, Branko Ružić iskazao je veliko interesovanje za zajedničke aktivnosti Ministarstva i Nacionalnog saveta koje će poboljšati status Pedagoških asistenata, povećati broj stipendija za učenike srednjih škola i kao najvažnije, povećati broj Pedagoških asistenata i povećati kvotu za upis studenata romske nacionalnosti.


U ime Ministarstva, pored godpodina Ružića, sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra prof. dr Bojan Tubić i rukovodilac Grupe za obrazovanje manjina, socijalnu inkluziju i zaštitu od nasilja i diskriminacije dr Snežana Vuković.


U ime delegacije, predsednik Nakić se zahvalio gospodinu Ružiću na prijemu, interesovanju i podršci koju pruža u sprovođenju sveobuhvatne inkluzije Roma.

 

 

Izvor: Nacionalni savet romske nacioanlne manjine

Foto: Nacionalni savet romske nacioanlne manjine