RADNI SASTANAK U MINISTARSTVU KULTURE I INFORMISANJA

+100%-

RADNI SASTANAK U MINISTARSTVU KULTURE I INFORMISANJA

U Ministarstvu kulture i informisanja održan je radni sastanak predstavnika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i državnog sekretara Aleksandra Gajovića. Sastanku su prisustvovale i Snežana Pečenić, načelnica Sektora za informisanje i medije, i Ivana Đurić, samostalna savetnica u Grupi za normativne poslove, dok su Savet predstavljali predsednik Dalibor Nakić, članica Izvršnog odbora Živana Živanović i član Saveta Dragan Đorđević.

 

Na sastanku se govorilo o većoj zastupljenosti romskog jezika u medijima, sa posebnim osvrtom na pomoć u radu Kulturnih centara Roma u Nišu i Pančevu.

 

Predsednik Nakić se zahvalio državnom sekretaru na prijemu i izrazio nadu da će se ovakvi sastanci redovno održavati kako bi Savet dao pun doprinos razvoju i očuvanju romske istorije, tradicije i kulture kroz državne sadržaje i programe koje sprovodi Ministarstvo kulture i informisanja.

 

Na kraju, dogovoreno je da Savet ima veću ulogu u procesu odlučivanja o prolaznosti predloga projekata koji imaju za cilj promovisanje i očuvanje romske kulture u celosti.

 

Izvor: Nacionalni savet romske nacionalne manjine