REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ SLOVAČKOG JEZIKA

+100%-

REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ SLOVAČKOG JEZIKA

Gimnazija Jana Kolara u Bačkom Petrovcu bila je 15. maja 2021. godine domaćin republičkog takmičenja u slovačkom jeziku za učenike treće i četvrte godine srednjih škola.


U Svečanoj sali dobrodošlicu je poželela direktorka ove obrazovne ustanove Jarmila Vrbovska koja je pozdravila prisutne i poželela učenicima puno uspeha u izradi zadataka. U ime Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine kao organizatora takmičenja, zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke, istraživanja i tehnološkog razvoja i Vojvođanskim slovačkim društvom i predsednicom Ljibuškom Lakatošovom, kao i u ime Odbora za obrazovanje, prisutnim se obratila koordinatorka odbora Svetlana Zolnjanova. Takmičili su se samo učenici 3. i 4. godine, gimnazije iz Kovačice i Bačkog Petrovca, srednje škole iz Stare Pazove, kao i učenici medicinske škole iz Novog Sada.


Za ocenu testova bili su zaduženi: prof. Dr. Anna Makišova, predsedavajuća komisije, Mariena Korošova i Jarmila Pantelićova. Članovi komisije su vrlo pozitivno ocenili rezultate takmičenja, učenici su pokazali vrlo dobro znanje, bili su dobro pripremljeni za takmičenje i nekima je nedostajalo vrlo malo da postignu maksimalan broj bodova. Prva tri mesta u obe kategorije zauzeli su učenici Gimnazije Jan Kollar iz Bačkog Petrovca. Najuspešniji sa treće godine bili su: Teodora Šimoniova, Nina Marčokova i Martin Zvara. Prva tri mesta u četvrtoj godini osvojili su: Daniel Mihalj, Sara Obuchova i Valentina Hudecova.


Janko Kolarik, predsednik Odbora za obrazovanje NSSNM, dodelio je nagrade i diplome najuspešnijim takmičarima.

 

 

Izvor: rada.org.rs

Foto: rada.org.rs