RUŽIĆ: REŠENO PITANJE UDŽBENIKA NA ALBANSKOM JEZIKU

+100%-

RUŽIĆ: REŠENO PITANJE UDŽBENIKA NA ALBANSKOM JEZIKU

Ružić je danas boravio u Bujanovcu gde je imao zajednički sastanak sa ambasadorom OEBS Janom Bratu, ministarkom za ljudska prava Gordanom Čomić i predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom, ocenivši da je „razgovor bio ne samo uspešan“ već i da su za mesec dana sa predsednikom Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine „rešena i pitanja udžbenika na albanskom jeziku”.


On je za Fonet naglasio „spremnost Ministarstva prosvete da doprinese unapređenju uslova za normalan život, za ulaganje u mlade, za negovanje različitosti kao naše vrednosti, za kreiranje još tolerantnijeg i boljeg društva“.


Ružić je ukazao da je Vlada Srbija „poznata po svom kontinuiranom radu na unapređenju položaja pripadnika nacionalnih manjina u svim sferama života, pa i u obrazovanju“.

 

”Upravo su rezultati Srbije iz ove oblasti širom sveta hvaljeni i isticani kao odlični. Trenutno, na 41. zasedanju Uneska u Parizu, Srbija je u izveštaju pomenuta čak 30 puta kao primer dobre prakse kada je reč o inkluziji u obrazovanju“, ocenio je Ružić.

 

 

Izvor: danas.rs

Foto: danas.rs