Šef Misije OEBS-a u posjeti BNV

+100%-

Šef Misije OEBS-a u posjeti BNV

 

Bošnjačko nacionalno vijeće danas je posjetio šef Misije OEBS-a u Srbiji, NJ.E. g-din Andrea Oricio sa saradnicima i tom prilikom se susreo sa rukovodstvom Vijeća.

 

Gospodin Oricio je upoznat sa nadležnostima i aktivnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, zakonodavstvom u okviru kojeg se rješava manjinsko pitanje, radom i funkcionisanjem Koordinacije nacionalnih savjeta nacionalnih manjina i sa izazovima sa kojim se trenutno suočava BNV.

 

Predsjednik Ugljanin je u razgovoru istakao problem neprimjenjivanja principa vladavine prava, pravne sigurnosti, jednakosti pred zakonom ali i probleme loše putne i komunalne infrastrukture u Sandžaku, nepostojanja investiranja u region Sandžaka te veliki nivo nezaposlenosti.

 

Ambasador Oricio se zahvalio rukovodstvu BNV-a na prijemu te naglasio da OEBS radi na pomoći Srbiji u procesima reformi i modernizacije.

 

G-din Andrea Oricio je na čelu Misije OEBS-a u Srbiji od oktobra 2016. godine a današnji sastanak je upriličen u okviru njegove prve službene posjete Novom Pazaru.

 

Izvor: BNV