Seminar za novopazarske odgajatelje

+100%-

Seminar za novopazarske odgajatelje

Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo je 22. novembra seminar za odgajatelje i odgajateljice predškolske ustanove „Mladost“ iz Novog Pazara, na kojem je učešće uzelo oko stotinu uposlenika ove ustanove.

 

Prisutnim odgajateljima i odgajateljicama obratio se potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, prof. dr. Sait Kačapor, koji je tom prilikom rekao da se seminar organizuje u okviru obilježavanja 20. novembra – Dana Sandžaka.

 

„Danas su sa nama tri uvažene profesorice koje se bave predškolskim odgojem i koje svakako imaju šta reći našim odgajateljicama. Vjerujem da današnji odziv govori dovoljno o značaju ove obuke, ali o naporima koje Bošnjačko nacionalno vijeće ulaže u cilju unapređenja obrazovnog sistema u Sandžaku“ – rekao je potpredsjednik Kačapor.

 

Predavačice na seminaru su bile prof. dr. Jasmina Bećirović Karabegović, prof. dr. Lejla Silajdžić i mr. Abida Kapetanović. Na seminaru je bilo riječi o savremenim pristupima planiranju odgojno obrazovnog rada u predškolskim ustanovama, opserviranju i praćenju odgoja djece ali je i predstavljena praksa sarajevske predškolske ustanove “Djeca Sarajeva”.