Škola ljudskih prava

+100%-

Škola ljudskih prava

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman organizovaće u Ečki, od 22. do 24. avgusta, školu ljudskih prava. Škola je namenjena studentima i diplomcima društvenohumanističkih, ali i drugih nauka.

 

Cilj škole je da polaznicima pruži osnovna znanja o ljudskim pravima, njihovom istorijatu, podelama, kulturi i politici ljudskih prava, zakonodavnom okviru, institucionalnoj infrastrukturi, kao i praktično političkim vrlinama koje rasterećuju život u jednoj složenoj i pluralnoj sredini.

 

Tri dana, koliko će trajati škola, njeni polaznici će slušati predavanja o dečijim pravima, rodnoj ravnopravnosti, pravima nacionalnih manjina, instrumentima zaštite ljudskih prava, kao i vrednostima koje treba da dosegne i kriterijumima koje Republika Srbija treba da ispuni u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

 

Pored predavanja, polaznici škole će biti u prilici da debatuju sa predavačima, kao i da na radionicama prodube novousvojena znanja.

 

U radu škole će, kao predavači, biti angažovani stručnjaci koji su svojim znanjem i iskustvom u oblasti zaštite ljudskih prava, već dali teorijski doprinos, ali i lični pečat u praktičnom radu. U radu škole će biti uključeni i zaposleni u Pokrajinskom zaštitniku građana – ombudsmanu.

 

Škola ljudskih prava se organizuje zahvaljući razumevanju i podršci Organizacije za evropsku bezbednost i sigurnost – Misija u Srbiji, a namera Pokrajinskog ombudsmana je da sa organizovanjem ovakvih škola nastavi i ubuduće.

 

Kategorije: Arhiva