Škola plus primila pismo zahvalnosti od ambasadorke Češke u Beogradu

+100%-

Na adresu Škole plus iz Bele Crkve stiglo je pismo zahvalnosti od Ambasadorke Republike Češke u Beogradu, njene ekselencije, gospođe Ivane Hlavsove.

 

Gospođa Ivana Hlavsova, na  kraju diplomatskog mandata u Srbiji, uputila je pismo kojim se Školi plus zahvaljuje na odličnoj saradnji. U pismu je istakla činjenicu da Škola plus ima značajnu ulogu u očuvanju tradicije i češkog jezika te da izuzetno ceni rad  Škole plus. Naglasila je da Češka podržava kulturne i obrazovne delatnosti Čeha na prostoru Srbije, te da joj je drago što je  i ona takodje mogla tome da doprinese.

 

Škola plus nastaviće saradnju sa Ambasadom Republike Češke u Beogradu kao  i  učiteljima iz Republike Češke i Nacionalnim savetom Čeha sa kojim Škola plus ima potpisan protokol o saradnji. Škola plus i na ovaj način gradi interkulturalne mostove i promoviše toleranciju kao jedan od osnovnih principa današnje ujedinjene Evrope.

 

Srdačno i iskreno se zahvaljujemo ambasadorki, gospođi  Ivani  Hlavsovoj.  Čestitamo  joj na uspešnom mandatu u Srbiji i želimo puno uspeha u daljem radu.
 

Odbor za medije Škole plus

 

 

Kategorije: Češka zajednica