„Slažemo se“ – objavljen poziv za unapređenje socijalne kohezije u multietničkim opštinama

+100%-

Razvojni program EU PRO objavio je javni poziv „Slažemo se“ za podršku projektima organizacija civilnog društva (OCD) i lokalnih samouprava (LS) koji za cilj imaju unapređenje socijalne kohezije u multietničkim opštinama iz dva regiona – Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

 

Evropska unija će kroz ovaj poziv sa 400.000 evra podržati projekte koji treba da doprinesu smanjenju nejednakosti i diskriminacije, unapređenju međuetničkog razumevanja kao i pružanju jednakih mogućnosti za svakog pojedinca u ovim zajednicama.

 

Pravo učešća na konkursu, koji je otvoren do 5. decembra 2018. godine, imaju 32 programske lokalne samouprave i njihove institucije, koje su po Zakonu o lokalnoj samoupravi nacionalno mešovite kao i organizacije civilnog društva registrovane u jednoj od ovih opština i gradova. One mogu da konkurišu sa projektima koji doprinose unapređenju društveno-ekonomskog položaja ranjivih grupa kroz njihovo ekonomsko osnaživanje i poboljšanje pristupa socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i drugim osnovnim pravima.

 

Detaljnije o konkursu možete pročitati na web stranici Razvojnog programa EU PRO.

Kategorije: Izdvajamo