Slijedi Žensko tradicijsko češljanje Hrvatica u Baču

+100%-

Slijedi Žensko tradicijsko češljanje Hrvatica u Baču

 

Udruga građana «Tragovi Šokaca» iz Bača priređuje petu po redu manifestaciju Žensko tradicijsko češljanje i izrada oglavlja Hrvatica u regiji u subotu 2. rujna 2017. godine u Etno kući «Didina kuća» u Baču (ul. Mostonga br. 3).

 

Program počinje okupljanjem gostiju u 14 sati, a od 15 do 16 i 30 predavanje će održati mag. educ. art Tomislav Livaja, nakon čega slijedi radionica.

Manifestacija završava kulturno-umjetničkim programom u 19,30 sati u Domu kulture u Baču. U programu sudjeluju gosti iz Strizivojne: KUD «Šokadija», ŽPS «Druge» i MPS «Strossmayer» istoga društva, na gajdama će svirati Tomislav Livaja, te ŽPS «Tramošnjanke» KUD-a «Mladost» iz Bača i ŽPS UG «Tragovi Šokaca» iz Bača. Organizatori za središnji dio programa najavljuju reviju tradicijskih frizura i oglavlja i pozivaju sve ljubitelje tradicijske baštine na ovu manifestaciju.

Održavanje manifestacije su pomogli Općina Bač, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno vijeće, Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata. Medijski pokrovitelji su «5kazanje», Radio Bačka, NIU «Hrvatska riječ», RTV – emisija na hrvatskom jeziku.

 

Izvor: Hrvatsko nacionalno vijeće

Foto: Hrvatsko nacionalno vijeće