SLOVAČKA DELEGACIJA POSETILA KOVAČICU

+100%-

SLOVAČKA DELEGACIJA POSETILA KOVAČICU

Državna sekretarka spoljnih i evropskih poslova Slovačke, Ingrid Brockova, Fedor Rosoha, ambasador Slovačke u Srbiji, i delegacija slovačkih diplomata posetili su Kovačicu i čelnike lokalne samouprave. Delegacije su razgovarale o saradnji u oblasti privrede, odnosno mogućem dolasku slovačkih investitora u Srbiju, ali i o finansijskoj podršci u velikim investicionim projektima u oblasti kulture.


Ambasador Slovačke u Srbiji Fedor Rosoha, istakao je da je ova poseta nastavak saradnje sa Slovačkom koja je započeta posetom predsednika Kancelarije za Slovake u dijaspori, Milana Jana Pilipa. Posetama se podstiče ekonomska saradnja u ovom regionu Srbije i Vojvodine kao i potrebe slovačkog stanovništva.


Državna sekretarka pri Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Ingrid Brockova, rekla je da je vrlo zadovoljna što je došla u Kovačicu, da voli naivnu umetnosti i da prati rad naivnih slikara iz Kovačice.


Usledila je poseta Galeriji naivne umetnosti u Kovačici gde je delegaciji iz Slovačke predstavljen rad Galerije, fond i razvojni planovi. Razgovaralo se i o mogućnostima saradnje sa slovačkim galerijama u narednom periodu. Poseta je nastavljena u Galeriji Babka, Galeriji Čeh i na kraju su predstavnici slovačke Vlade i slovačke ambasade posetili Dom Martina Jonaša u Kovačici. Prethodno, delegacija je posetila Ministarstvo spoljnih poslova, i tom prilikom razgovaralo se sa ministrom spoljnih poslova, Nikolom Selakovićem. Sastali su se i sa ministarkom privrede Anđelkom Atanasković, sa kojom se razgovaralo o investicionom ulaganju u privredu Srbije, a posebno na teritoriji Banata i Bačke. U Kovačici dočekali su ih zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Marijana Meliš i Jan Tomaš, direktor Doma kulture 3.oktobar u Kovačici.

 

 

Izvor: rtvpancevo.rs

Foto: rtvpancevo.rs