Slovačke narodne svečanosti

+100%-

Slovačke narodne svečanosti

U petak, 2. avgusta u Bačkom Petrovcu svečano su otvorene 52. Slovačke narodne svečanosti. Ovom najvećem prazniku Slovaka u Vojvodini prisustvovali su brojni državni zvaničnici republike Srbije i Slovačke: premijer Srbije Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar za trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić, ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, ambasador Slovačke u Srbiji Jan Varšo, predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori Igor Furđik, predsednica Nacionalnog saveta Slovaka Ana Tomanova Makanova, predsednica Matice slovačke u Srbiji Katarina Melegova Melihova i mnogi drugi.

white

U okviru ovogodišnjih svečanosti obeležava se i deseta godišnjica od osnivanja Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine u Srbiji i tom prilikom pojedincima su dodeljene zlatne i srebrne plakete Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, kao i posebna nagrada Nacionalnog saveta, koja je dodeljena Miroslavu Lajčaku.

Svečanosti se održavaju tokom ovog vikenda a svi posetioci prestonice vojvođanskih Slovaka biće u mogućnosti da uživaju u bogatom kultno-zabavnom programu.

white

lajcek
DSC_0714 DSC_0733

white