Suzana Kujundžić Ostojić na čelu Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine

+100%-

U bunjevačkoj zajednici, u radu Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, biće ostvareno zajedištvo dvi izborne liste koje su učestvovale na izborima. To je i definitivno potvrđeno na konstitutivnoj sidnici, potom i prvoj radnoj, održanim u prostorijama Bunjevačke matice u subotu, 1. decembra.

 

Jednoglasnom odlukom svi osamnajst prisutni članova novog saziva NSBNM (od devetnajst koliko Savit broji) za pridsidnicu je ponovo izabrana dr Suzana Kujundžić Ostojić. Jedinstvo izmed dvi liste pokazano je i nastavkom odabira čelnika, zaminik pridsidnice biće prim. dr Vlado Babić, a podpridsidnici Nikola Babić, Veljko Vojnić i Dejan Parčetić. Pridsidnik Izvršnog odbora u novom sazivu biće ponovo Mirko Bajić, dok će u IO NSBNM bit još Sandra Iršević, Nikola Žuljević, Branko Pokornić i Tihomir Vrbanović.

 

Na početku drugog mandata dr Kujundžić Ostojić je istakla zadovoljstvo radom na konstitutivnoj i prvoj radnoj sidnici, zafalila se svima onima koji su glasali na izborima, ko i onima koji su joj ukazali povirenje, te je dodala:

 

– Razgovori, dogovori i usaglašavanja su osnova svega što se radi u Savitu. Ni u okviru jedne liste nema jednoumlja, različito vidimo određene stvari, al smo se uspili dogovorit oko svi sporni i nesporni pitanja. Bilo bi loše i kontraproduktivno da se nadglasavamo, a naredne četri godine „poklonimo“ sebi i našim raspravama. Nismo tu zbog tog. Sad su sve odluke donete jednoglasno, neće to bit tako uvik, biće i rasprave, a tako i triba, no, moramo zajednički radit na stvarima koje nas očekivaje – kaže nova-stara pridsidnica Savita.

 

Izvor: Bunjevački Media Centar