SVEČANA SIDNICA NACIONALNOG SAVITA BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE

+100%-

SVEČANA SIDNICA NACIONALNOG SAVITA BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE

U ponediljak, 17. maja, 2021. godine u Plavoj sali Varoške kuće u Subatici, održana je svečana sidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine s namirom proglašavanja zvanični naziva teritorijalni jedinica ko i samog naziva Subatice.

 

Zvanični naziv Grada Subotice je Varoš Subatica, a što se tiče naseljeni mista, Bunjevci će koristit nazive Bajmak, Kraljov Brig, Dolnji Tavankut, Mirgeš, Višnjovac, dok se imena ostali mista neće razlikovat u odnosu na srpski jezik.

 

Nakon svečane sidnice, dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, kazala je kako je ovo momenat za ponos i sriću, jel je bunjevački jezik i zvanično posto službeni u Subatici.

– Možemo s ponosom i brez stida divanit svojim jezikom – naglasila je dr Kujundžić Ostojić.

 

 

U ime gradonačelnika Stevana Bakića, sidnici je prisustvovo šef Kabineta gradonačelnika Sava Stambolić. On je istako kako je u Subatici i formalno udaren pečat na ono što se dešava već vikovima, a rič je o suživotu različiti naroda.

– Poznato je kako je Subotica kroz istoriju imala velik broj naziva. I Subatica, kako je danas formalno utvrđeno je već vikovima prisutno u bunjevačkom narodu – istako je Stambolić.

 

Kako su ovo momenti za ponos potvrdili su i Branko Pokornić, pridsidnik Izvršnog odbora NSBNM, i Nikola Babić, podpridsidnik NSBNM, odnosno prvi pridsidnik Savita.

 

 

Izvor: bunjevci.net

Foto: bunjevci.net