Tradicionalna hošgeldija hadžijama u organizaciji BNV

+100%-

Građani Sandžaka već stoljećima održavaju tradiciju kolektivnog odlaska na hadž. Tim povodom Bošnjačko nacionalno vijeće je 4. oktobra upriličilo svečani doček za sandžačke hadžije nakon njihovog povratka.

 

Vijeće je priredilo prigodan kulturno-umjetnički program kako bi se hadžije po povratku sa hadža još jednom okupili i nastavili druženje u Sandžaku.

 

„Ovaj poziv svjedoči da Bošnjačko nacionalno vijeće na pravi način brine o vrijednostima Bošnjaka i zahvaljujem im se što su uspostavili ovu tradiciju da se hadžije nakon hadža opet sastave, da se druže, da se prisjete i podijele svoje utiske koji su se već slegli i da se i na taj način ako Bog da širi ta pozitivna energija koja se nakupila i formirala u prsima i srcima hadžija i hadžinica“ – istakao je Muhamed ef. Demirović.

 

Reisu-l- ulema Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Sead ef. Nasufović je također pozdravio skup i zahvalio domaćinima na priređivanju prijema.

 

 

„Allah je sviju vas počastio da ove godine budete u tavafu i u tom trenutku ste bili svjedoci i učesnici najljepšeg mira i harmonije koju je Gospodar dao da na zemlji postoji i zato sada imamo javnu obavezu da utičemo oko sebe pozitivno i s ljubavlju. Jer gdje je ljubav, tu je i mir“, istakao je Reis ef. Nasufović.

 

Predsjednik Vijeća dr. Sulejman Ugljanin se zahvalio hadžijama i hadžinicama što su došli da budu dio ovog lijepog skupa.

 

Izvor: BNV

Kategorije: Bošnjačka zajednica