Tradicionalni iftar Bošnjačkog nacionalnog vijeća

+100%-

Bošnjačko nacionalno vijeće, najviše predstavničko tijelo Bošnjaka u Republici Srbiji, organizovalo je u Novom Pazaru, 5. juna, tradicionalni iftar za nosioce visokih javnih funkcija i saradnike Vijeća.

 

Predsjednik Vijeća, dr. Sulejman Ugljanin, u svojstvu domaćina pozdravio je prisutne zahvalio im na prisustvu, a posebnu pažnju posvetio je prisutnim prosvjetnim radnicima i direktorima osnovnih i srednjih škola.

 

„Drago mi je da su večeras među nama prosvjetni radnici i direktori prosvjetnih ustanova, posebno zbog trenutka kada je u toku izjašnjavanje roditelja za upis djece za obrazovanje na bosanskom maternjem jeziku. Ovo pitanje je vrlo važno i želim da vas zamolim da motivišete i ohrabrite roditelje da se izjasne i omoguće svojoj djeci pravo na obrazovanje na svom maternjem jeziku.“

 

Iftaru su prisustvovali predstavnici Albanskog nacionalnog vijeća iz Preševske doline, predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori sa svojim saradnicima, narodni poslanici Albanaca i Bošnjaka u Skupštini Republike Srbije, predsjednik opštine Bujanovac i predsjednici sandžačkih opština i skupština, Vijećnici, članovi odbora Vijeća, delegacija društva „Bosansko – tursko prijateljstvo Bosfor“ iz Sarajeva, predstavnici organizacije za Sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE) sa svojim saradnicima, predstavnici medija, nevladinog sektora, kao i brojne zvanice iz kulturnog i umjetničkog života.

 

Bošnjačko nacionalno vijeće tradicionalno organizuje iftare povodom Mjeseca Ramazana – mjeseca posta koji ima veliki značaj u životu Bošnjaka zbog porodičnih i vrijednosti mira i dobročinstva koje bošnjačka zajednica sa velikom pažnjom njeguje.

 

Izvor: BNV

Kategorije: Bošnjačka zajednica