„TRI SESTRE“ NAJAVE PREMIJERE DRAME NA MAĐARSKOM JEZIKU

+100%-

„TRI SESTRE“ NAJAVE PREMIJERE DRAME NA MAĐARSKOM JEZIKU

Drama Tri sestre, jedno je od najpoznatijih dela Antona Pavloviča Čehova. Sa ruskog na mađarski jezik, dramu je preveo Deže Kostolanji.


Drama na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta, ovu predstavu u četiri čina, izvešće kao prvu premijeru u novoj pozorišnoj sezoni. Na scenu Jadran postavlja je gost iz Rumunije, Aba Šebešćen, reditelj kome je ovo treća režija u našem teatru. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare i najvaljena premijera za 17. septembar 2021. godine, od 19.30 na sceni Jadran.


Drama Tri sestre je pričao o Olgi, Maši i Irini, nesrećnim sestarama i njihovim haotičnim životima, prožeta patnjom koja lebdi u vazduhu. Iako je ovo drama o izgubljenoj lepoti, nije sve tako crno, u njoj se nazire optimizam koji daje do znanja da „… naši životi još nisu gotovi… ubrzo će otkriti zašto živimo, zašto patimo…“.


Delo koje nema ni tragični sukob, niti tragične aktere, dočarava iščekivanje dinamičnog i smislenog života. U drami Tri sestre predstavljeni su tipični Čehovljevi likovi koje objedinjuje bezvoljnost, naizgled promašen život, nesposobnost za ostvarivanje ideala, ali svi likovi imaju veoma bogat unutrašnji svet, što ih čini izuzetno zanimljivim.



Izvor: subotica.info

Foto: subotica.info