Turska agencija TIKA donirala nov nameštaj Muzeju „Ras”

+100%-

Turska agencija za razvoj TIKA donirala je kompletan nameštaj za potrebe Muzeja „Ras” u Novom Pazaru. Donacija će koristiti boljoj prezentaciji arhivske i zavičajne građe, ali i bibliotečkog fonda muzeja.

 

Nakon renoviranja, uređenja i krečenja prostorija, u novopazarskom muzeju u toku je postavljanje novog nameštaja koji je donairala Turska razvojna agencija Tika. Ova ustanova za očuvanje kulturnog blaga dobila je nove vitrine, stolove, stolice, police, ormare, postamente za izlaganje rukopisa, police za izlaganje građe, ali police za biblioteku novopazarskog muzeja. Takođe, muzej je dobio i računare, laptopove, vrijedan foto-aparat, televizore sa led ekranima, sve što će poslužiti u boljoj prezentaciji kulturne baštine.

 

„Ovo je veliki projekat za naš muzej a počeo je sa formiranjem muzejske biblioteke, koju ćemo nakon što se sve ovo uredi, za mjesec dana, zajedno sa predstavnicima TIKE otvoriti”, najavio je direktor Muzeja „Ras” Fuad Baćićanin, istakavši da je vrijednost ove donacije negdje ok tri i po miliona dinara.

 

Izvor: TV Novi Pazar

Kategorije: Izdvajamo