U KIKINDI ODRŽANA PROSLAVA ROMSKE KULTURE

+100%-

U KIKINDI ODRŽANA PROSLAVA ROMSKE KULTURE

Manifestaciju pod nazivom Proslava romske kulture, u kikindskom domu „Eđšeg”, organizovalo je 4. juna 2022. godine, Udruženje građana „Romski oblak mašte”, pod pokroviteljstvom Grada Kikinde. Program je obilovao igrom i pesmom, ali i dramskim i recitatorskim umećem.


Predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan pozdravio je učesnike manifestacije, a pored velikog broja sugrađana, prisustvovali su članovi Gradskog veća Valentina Mickovski i Miroslav Dučić. Članica Gradskog veća zadužena za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici Ramona Tot istakla je da je najveće nasledstvo jednog naroda kultura i da će Grad Kikinda uvek podržati očuvanje i negovanje tradicije svih naroda u multikulturalnoj sredini.


Udruženje „Romski oblak mašte” trenutno ima pedesetak članova, ali se konstantno radi na omasovljenju, edukaciji i pomoći romskoj populaciji u gradu.


– Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja koliko Gradska uprava ima sluha za Rome u Kikindi i koliko je bitno da svi građani budu zadovoljni. Kada smo 8. aprila obeležavali Međunarodni dan Roma, rekao sam da o Romima ne treba samo brinuti na taj dan, već svakog dana tokom godine, tako da je ovo bila lepa prilika da pokažemo šta znamo, da podsetimo građane da i mladi Romi ovde imaju lepu perspektivu – rekao je Željko Radu, predsednik UG „Romski oblak mašte”.,,

 

 

 

Izvor: dnevnik.rs

Foto: Grad Kikinda