U projektu „Mladi zajedno“ i krsturska škola

+100%-

U projektu „Mladi zajedno“ i krsturska škola
 

U Gimnaziji i ekonomskoj školi „Svetozar Miletić“ u Srbobranu, 4. novembra je održan prvi susret četiri škole, među kojima i krsturska. Ove škole su učesnici novog projekta „Mladi zajedno“ koji je produženje prošlogodišnjeg projekta „Karpatske paralele“.

 

 

U projekat su uključene srednje škole – gimnazije iz Vršca, Kovačice, Srbobrana i Ruskog Krstura, odnosno đaci pripadnici rumunske, slovačke i rusinske nacionalne manjine, a sa ciljem međusobnog upoznavanja i pokretanja omladinskog aktivizma i volonterizma.

 

 

Na susretu su održane tri radionice, kao i konsultacije o novim aktivnostima u novom projektu koji su podržali Fondacija za otvoreno društvo ispred kojeg je prisustvovala Jelena Perković i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine – zajednice.

 

Srednju školu „Petro Kuzmjak“ na susretu su predstavljali direktorka Helena Pašo Pavlovič i koordinatorka projekta Ljubica Njaradi. Ona je pripremila i deo programa sa gimazijalcima koji će biti učesnici projekta, a to su Marko Buila, Jovana Nogavica, Nikola Šarić i Marina Roman, a ovaj put i Ema Živković iz osnovne škole.

 

U okviru radionice na kojoj su predstavljeni nacionalni običaji, krsturski đaci su predstavili deo božićnih običaja i božićne čestitke.

 

Izvor: RTV

Foto: Rutenpres