U SRBIJI POČINJE SA EMITOVANJEM INFORMATIVNO-DOKUMENTARNI TELEVIZIJSKI PROGRAM RUSKE NACIONALNE MANJINE

+100%-

U SRBIJI POČINJE SA EMITOVANJEM INFORMATIVNO-DOKUMENTARNI TELEVIZIJSKI PROGRAM RUSKE NACIONALNE MANJINE

U Srbiji sa emitovanjem počinje informaciono – dokumentarni televizijski program nacionalne manjine ,,Prozor u Rusiju – pregled sadašnjosti, prošlosti i budućnosti”.

U Srbiji 04.12.2020. godine u 15:20 na Drugom kanalu Radio – televizije Vojvodine premijerno će biti prikazan pilot projekat informaciono – dokumentarnog televizijskog programa na ruskom jeziku.

Radio-televizija Vojvodine emituje program na 11 jezika nacionalnih manjina Vojvodine.

Početkom emitovanja programa na ruskom jeziku predstavnici ruske nacionalne manjine u Srbiji ne ostvaruju samo svoje pravo na kvalitetne i pravovremene informacije, već i utvrđuju svoj jezički i kulturni identitet na državnom nivou.

Upravo zbog toga pilot projekat informaciono – dokumentarni televizijski program na ruskom jeziku ,,Prozor u Rusiju – pregled sadašnjosti, prošlosti i budućnosti” postaje moćan Mas-medija , koji će uspešno odgovoriti na društvene izazove – zadovoljenje potreba članova ruske nacionalne zajednice, Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine, kao i građana Srbije za potpunim, tačnim, pravovremenim i nepristrasnim informacijama u oblasti rada Nacionalnog saveta, kao i informacijama o društvenim, kulturnim i istorijskim događajima ruske nacionalne zajednice u Srbiji.

Informaciono – dokumentarni televizijski program na ruskom jeziku ,,Prozor u Rusiju – pregled sadašnjosti, prošlosti i budućnosti” profesionalno i verodostojno ,,oživljava” slike ruske kulture, dinamičnog života ruske nacionalne zajednice i istorijskog nasleđa Rusa.

Repriza pilot projekta informaciono – dokumentarnog televizijskog programa na ruskom jeziku biće emitovana 10.12.2020. u 6:30. Gledajte nas i slušajte i nijedan važan događaj Vam neće promaći!

 

Izvor: NS ruske nacionalne manjine

Foto: NS ruske nacionalne manjine