U SUBOTICI SE ODRŽAVA JUBILARNI 20. INTERETNO FESTIVAL

+100%-

U SUBOTICI SE ODRŽAVA JUBILARNI 20. INTERETNO FESTIVAL

Svečanim defileom i nastupom folklornih ansambala iz cele Vojvodine sinoć je svečano otvoren 20. „Interetno“ festival, 22. avgusta 2021. godine u Subotici.


Etnopolis je ponovo otvorio svoja vrata učesnicima i brojnim posetiocima, a „Interetno“ je još jednom pokazao zašto je jedan od najlepših i najveselijih festivalskih smotri u našem gradu.


Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Stevan Bakić, ističući zadovoljstvo što  se, posle godinu dana, festival ponovo održava na ulicama našeg grada. – Zbog epidemije korona virusa prošle godine festival je održan u onlajn formi, a ove godine zbog toga nisu mogli da dođu učesnici iz celog sveta. Ali sa nama su gosti iz Mađarske, što je još jedna potvrda bliskih odnosa dve države, naših tradicionalnih veza i kulturnih prožimanja – istakao je gradonačelnik Bakić. – MKC „Nepker“ ide u susret svojoj 150.godišnjici i svo ove godine on je postao deo subotičkog duha, baš kao što je to postao „Interetno“ festival. Grad Subotica će uvek biti najpouzdaniji partner, kako Mađarskom kulturnom centru tako i ove manifestacije.


Posle predstavljanje dečjih folklornih ansambala, na centralnoj bini nastupila je grupa „Peta sezona“. U sklopu pratećeg programa u Mađarskom kulturnom centaru „Nepker“ postavljena je izložba tadicionalne nošnje vojvođanskih Mađara a u centru grada otvorena je izložba starih zanata.


Festival „Interetno“ trajaće do 26. avgusta i na njemu će nastupiti više od tri stotine učesnika.


Što se tiče današnjeg programa, pored postavke izložbe starih zanata, u centru garda će se od 18 časovaodržati dečji koncert „Par Julči i orkestar baževa“, zatim od 19 časova koncert tamburaškog orkestra „Ravnica“, da bi se od 20 časova dnevni program nastavio plesnom panoramom folklornih ansamblova iz Mađarske.  Celoklupan program pogledajte na zvaničnom sajtu Festivala.

 

 

Izvor: subotica.info

Foto: subotica.info