U SUSRIT NACIONALNOM PRAZNIKU BUNJEVACA

+100%-

U SUSRIT NACIONALNOM PRAZNIKU BUNJEVACA

U susrit nacionalnom prazniku Bunjevaca – „Danu Velikog bunjevačkog prela“,u saradnji Ustanove kulture „Centar za kulturu Bunjevaca“ i Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, te nuz angažovanje članova KUD „Aleksandrovo“, održan je scenski prikaz običaja za prelo.

Jasno je kako zbog aktuelne epidemiološke situacije uobičajene proslave neće bit, pa su se organizatori potrudili prikazat kako je to kadgod prelo izgledalo u bunjevačkim kućama.

„Tradiciju ne prikidamo, svoj nacionalni praznik obilužavamo onako kako možemo. Nadamo se boljim danima, i kako će se prelo, ko i cio život, vratit u normalu. To što su nas nevolje dočekale i u 21. viku, ne znači kako smo odustali od onog što nam znači“ kazala je dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

Organizatori su se potrudili očuvat kontinuitet izbora najlipše preljske pisme, a nagradu za ovu godinu dobila je Alisa Prćić, za pismu „Salaš na brigu“.

„Inspiraciju crpim iz ditinjstva, jedan dio sam provela na salašu. Te slike i ta sićanja žive u meni. Sad pišem, kako bi to ostavila svom sinu, kako bi ti običaji ostali živi, makar u pismi“ divani Alisa Prćić.

 

Izvor: NS bunjevačke nacionalne manjine

Foto: NS bunjevačke nacionalne manjine