UDRUŽENJE CRNOGORACA „ONOGOŠT“ IZ NOVOG SADA I NACIONALNI SAVJET CRNOGORSKE NACIONALNE MANJINE SU ORGANIZATORI IZLOŽBE SLIKA MLADOG CRNOGORSKOG SLIKARA MIŠKA BOLJEVIĆA.

+100%-

UDRUŽENJE CRNOGORACA „ONOGOŠT“ IZ NOVOG SADA I NACIONALNI SAVJET CRNOGORSKE NACIONALNE MANJINE SU ORGANIZATORI IZLOŽBE SLIKA MLADOG CRNOGORSKOG SLIKARA MIŠKA BOLJEVIĆA.

Izložba slika je otvorena 27. decembra 2021. godine, a trajaće sve do 09. januara 2022. godine. Otvaranju izložbe je prisustvovalo, veliki broj poznatih ličnosti iz kulture i slikarstva, izložbi je prisustvovala njena ekselencija Konzul Crne Gore u Sremskim Karlovcima Nevenka Ćirović, sa saradnicima i članovi Nacionalnog savjeta.


Mladi crnogorski slikar Miško Boljević u svom obraćanju prisutnima je između ostalog rekao nekoliko crta iz svoga životnog opusa.


U Novom Sadu je završio akademiji – odsek slikarstvo u klasi profesora Jovana Rakidžića. Posle zavrženih studija, životni i radni put nastavlja u gradovima gde se mogao usavršavati u svom pozivu kao što su Barselona, Beč i Amsterdam. Trenutna destinacija nešto preko pet godina je grad Pariz, gde se, u likovnim istraživanjima, bavi ljudskim figurama kao i karakterima određenih psihičkih stanja čoveka.


Obrazlažući postavku slika u Novom Sadu, Miško je objasnio da je postavka zasnovana na refleksiji slikarskih doživljaja, stečenih iskustava tokom življenje u evropskim metropolama. Nepredviđene situacije u kojima se igrom slučaja zadesio u susretu sa brojnim čudnim osobama. „Na buran ali umetnički način sve je to pretočeno u crteže i slike, toliko snažno da svaki posmatrač može osetiti bar jedan deo burnog života koji sam imao prilike da preživim“ – reče Miško Boljević.

 

 

Izvor: NSCNM

Foto: NSCNM