Udruženje “Šopsko oro“ otvorilo prostorije u Pančevu

+100%-

Udruženje “Šopsko oro“ otvorilo prostorije u Pančevu

 

Povodom otvaranja kancelarija Udruženja 22. septembra je upriličena svečanost kojoj su prisustvovali prvi sekretar Bugarske ambasade Todor Todorov, potpredsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefan Stojkov, Mila Vasov, v. d. direktora časopisa “Novo Bratstvo” na bugarskom jeziku i članovi Udruženja.

 

sopsko-oro-minZoran Rajkov je podsetio da je udruženje osnovano 24. marta 2015. godine, ali da se članovi okupljaju još od februara 2010. godine i da od tada postoji ideja o očuvanju i negovanju nacionalnog identiteta.

 

Zvanicama se obratio i Todor Todorov, prvi sekretar bugarske ambasade u Srbiji, koji je u ime novopostavljenog ambasadora Radka Vlajkova i u svoje lično ime čestitao otvaranje prostorija “Šopskog ora” i naglasio da uz pomoć Ambasade Bugarske u Srbiji Nacionalnog Saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji, ovo udruženje ima budućnost.

 

Udruženje građana bugarske nacionalne manjine “Šopsko oro” Pančevo je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme u kojoj se dobrovoljno udružuju građani sa područja Republike Srbije, bugarskog su porekla, ili se izjašnjavaju kao Bugari, a radi zajedničkih aktivnosti u oblastima negovanja tradicije i običaja zemlje porekla, očuvanje nacionalnog identiteta, negovanja jezika, folklora, kulture i drugih aktivnosti neophodnih za očuvanje identiteta u skladu sa Zakonom.

 

Sedište Udruženja je u Pančevu

 

Izvor: Komšijske novosti

 

Oznake: Šopsko oro