Umesto Hilari Klinton u lektiri autobiografija Vaska Popa

+100%-

Umesto Hilari Klinton u lektiri autobiografija Vaska Popa

Autobiografija Hilari Klinton nije trebalo da uđe u lektiru za prvi razred gimnazija na albanskom jeziku, već da posluži kao primer teksta za književni žanr autobiografije, kaže predstavnik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Ćenan Hemeti i kaže da će predložiti da se umesto autobiografije Klintonove kao primer uzme tekst i autobiografija Vaska Pope.

 

„To je trebalo da bude primer teksta autobiografije i nema veze sa lektirom. To nije toliko značajno i biće izbačeno“, rekao je Hemeti za Tanjug.

 

Hemeti, koji je koordinator Komisije koji je imenovao Nacionalni savet albanske nacionalne manjine da se bavi planom i programom udžbenika na albanskom jeziku, kaže da će predložiti timu koji se bavi planom i programom za srednje škole da se uvrsti Vasko Popa i njegovu autobiografija.

 

„Već je više njegovih knjiga prevedeno na albanski jezik i nalazi se u udžbenicima u Albaniji kao moderan pisac“, pojasnio je Hemeti.

 

Predstavnici nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine imali su 12. juna sastanak u Ministarstvu prosvete gde je tema bila udžbenici na albanskom jeziku.

 

Izvor: RTV

Kategorije: Albanska zajednica