USKORO KRAJ RADOVA NA II. FAZI OBNOVE RODNE KUĆE BANA JOSIPA JELAČIĆA

+100%-

USKORO KRAJ RADOVA NA II. FAZI OBNOVE RODNE KUĆE BANA JOSIPA JELAČIĆA

Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasna Vojnić obišla je, 28. veljače (februara) 2022. godine, rodnu kuću bana Josipa Jelačića na Petrovaradinu gdje je u tijeku završetak II. faze radova na obnovi spomenutog objekta. S direktorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada Sinišom Jokićem razgovarala je o radovima koji bi mogli uslijediti u sljedećoj fazi obnove.


„Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom završenih radova i angažmanom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, izvođačem radova i vodstvom Zaklade ‘Spomen-dom bana Josipa Jelačića’. Dat ćemo sve od sebe da pronađemo financijsku potporu za nastavak radova kako bi se u što skorijem roku prostor priveo namjeni. Kada imate ovako stručne i posvećene ljude na raspolaganju kao što su to direktor Zavoda gospodin Jokić i upravitelj Zaklade gospodin Polić plodovi ne mogu izostati.“, rekla je predsjednica HNV-a Jasna Vojnić.


Podsjetimo, Republika Srbija osigurala je 600 000 eura za otkup i obnovu ovog povijesnog zdanja, a planira se potpisivanje sporazuma između HNV-a i Grada Zaprešića s ciljem buduće suradnje u osmišljavanju sadržaja i ponude ovog prostora.

 

 

Izvor: HNV

Foto: HNV