Uskoro potpisivanje sporazuma o saradnji između Kancelarije za inkluziju Roma, REF-a i VRCD-a

+100%-

U prostorijama Kancelarije za inkluziju Roma u Novom Sadu 23. jula je održan još jedan sastanak između direktora Kancelarije za inkluziju Roma Miloša Nikolića i predstavnika Romskog edukativnog fonda Aleksandara Jovanovića. Kao i na prethodnim sastancima govorilo se o unapređivanju obrazovanja učenika i studenata romske nacionalnosti.

 

Postignut je dogovor da se krajem avgusta potpiše sporazum o saradnji između Kancelarije za inkluziju Roma, Romskog edukativnog fonda i organizacije civilnog društva Vojvođanski romski centar za demokratiju, koji će imati za cilj da ojača zajedničko angažovanje ovih institucija i organizacija kako bi se na što efikasniji način poboljšao položaj romske zajednice u Srbiji, naročito u oblastima obrazovanja i zapošljavanja.

 

Direktor Nikolić je nakon sastanka za list „Dekada inkluzije Roma“ rekao da je veoma zadovoljan postignutim sporazumom i da će Kancelarija rado biti partner Romskom edukativnom fondu i Vojvođanskom romskom centru za demokratiju na svim narednim projektima koji će se odnositi na zapošljavanje i obrazovanje mladih Roma i Romkinja. On je dodao da očekuje da se ovakvim delovanjima priključe i ostale relevantne lokalne, pokrajinske i državne institucije, ali i organizacije civilnog društva, a da će Kancelarija za inkluziju Roma pružiti svu potrebnu logističku i pravnu pomoć u sprovođenju dogovorenih aktivnosti.

 

Izvor: Nacionalni savet Roma

Kategorije: Romska zajednica