Uspješno realizovan seminar u BNV

+100%-

Akreditovani seminar „Bošnjačka književnost u obrazovanju na bosanskom jeziku u Republici Srbiji“ održan je u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, za nastavnike u nastavi na bosanskom jeziku od petog do osmog razreda.

 

Realizator akreditovanog programa za nastavnike je Centar za bošnjačke studije dok je Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo seminar i snosilo troškove kotizacije učesnika. Realizatori i autori programa bili su doc. dr. Sead Šemsović, prof. Dino Lotinac i prof. Adisa Musić. Program je obuhvatio 30 nastavnika bosanskog jezika i književnosti.

 

Seminar je održan radi unapređivanja kompetencija nastavnika u oblasti planiranja i realizacije nastave orijentisane na ishode kao i zbog upoznavanja nastavnika sa interpretativnim strategijama izučavanja djela svih perioda u razvoju bošnjačke književnosti. Bošnjačko nacionalno vijeće podržava ovakav vid edukacije a sve u cilju stručnog usavršavanja nastavnika bosanskog jezika i književnosti i unaprjeđenja kvaliteta nastave na bosanskom jeziku.

 

Izvor: BNV

Kategorije: Bošnjačka zajednica