Veličkovski: Lista „Makedonija u srcu“ nije ni verifikovana

+100%-

Borče Veličkovski, nosilac istoimene liste, je saopštio da lista „Makedonija u srcu“ nije ni predata ni verifikovana na elektorskoj skupštini održanoj u nedelju. Na skupštini bilo je prisutno 77 elektora, 68 njih je glasalo, i samo devet se nije vratilo nakon proglašene pauze, a ne 17 kako su objavili mediji, tvrdi Veličkovski.

 

„Na elektorskoj skupštini, liste se predaju i verifikuju na samoj skupštini od strane Republičke izborne komisije, pa tako Stefan Trajkovski nije predstavnik nikakve liste „Makedonija u srcu“ jer takva lista nije ni predata ni verifikovana na skupštini. Jedina predata i verifikovana lista, bila je lista Borčeta Veličkovskog sa 60 potpisa podrške, iako je minimum za podnošenje liste bio 20″, kaže Veličkovski.

 

Kako tvrdi, elektori koji su, kako se navodi, napustili skupštinu za vreme glasanja, iz sale su izašli u momentu kada je Republička izborna komisija proglasila pauzu za prikupljanje potpisa za podršku listama, te se nisu vratili nakon završetka pauze i nastavka rada izborne skupštine.

 

Naime, na dan izbora je Trajkovski izjavio kako su elektori liste „Makedonija u srcu“ bojkotovali izbore zbog „nedopustivog mešanja politike u izborni proces“ i jer je jednom elektoru prećeno.

 

Dodaje da je glasanju pristupilo 68 elektora, od kojih je, kako tvrdi, 61 podržalo listu čiji je nosilac.

 

„Na elektorskoj skupštini bilo je prisutno 77 elektora, 68 njih je glasalo, a javnosti je predstavljena informacija da je 17 elektora napustilo glasanje. Neki mediji pišu čak i 20. Dakle, niti su bili predstavnici liste, niti su napustili sednicu za vreme glasanja, niti ih je bilo 17. Tačno je samo to da se njih 9 nisu vratili na sednicu sa prve pauze, iz njima poznatih razloga“, navedeno je u saopštenju.

 

Prikupljanje potpisa podrške elektorima trajalo je od 20. avgusta do 4. oktobra, izbornoj skupštini su u nedelju, 4. novembra, pored Republičke izborne komisije prisustvovali i strani i domaći posmatrači, predstavnici OEBSa, CESIDA i nije ni uočeno ni prijavljeno nikakvo „nedopustivo mešanje politike u izborni proces“, naveo je Veličkovski.

 

Izvor: N1

Kategorije: Makedonska zajednica