VIŠE OD 1000 POJEDINACA I 40 ORGANIZACIJA SUDJELOVALO U AKCIJI „CRO-FONDA“

+100%-

VIŠE OD 1000 POJEDINACA I 40 ORGANIZACIJA SUDJELOVALO U AKCIJI „CRO-FONDA“

U jednomjesečnoj akciji, koju je pokrenula Fondacija „Cro-Fond“ 30. decembra 2020. godine za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, prikupljeno je 1.594.634,00 dinara u kojoj je sudjelovalo više od 1000 pojedinaca i 40 organizacija, kao i sve profesionalne institucije hrvatske zajednice. Inicijativu su podržale gotovo sve lokalne hrvatske zajednice – od Banata (Zrenjanin, Starčevo i Opovo), preko Srijema (Petrovaradin, Surčin, Zemun, Golubinci, Srijemska Mitrovica) do Hrvata iz Bačke (Subotica, Sombor, Tavankut, Đurđin, Monoštor, Vajska).


„Odaziv onih koji su podržali akciju bio je i više nego dobar, a prikupljena novčana sredstva su iznad očekivanja. Uspješnosti akcije pridonosi i činjenica kako je riječ o prvoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za potrebite organiziranoj unutar institucija hrvatske zajednice. Pokazali smo snagu zajedništva, a posebno nas raduje što se ona nastavlja i u suradnji s Caritasom Srbije s kojim ćemo prikupljena sredstva isporučiti stradalima.“, izjavila je predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasna Vojnić.


„Dvije bih činjenice istaknuo. Prvu, velika samoinicijativnost pripadnika zajednice i vodećih ljudi iz hrvatskih udruga u prikupljanju pomoći dokaz je raširene solidarnosti među Hrvatima u Vojvodini sa stradalima u potresu. I drugu, hrvatska je zajednica u Srbiji kako institucionalno tako i organizacijski u tolikoj mjeri razvijena da i ovako složene aktivnosti može uspješno realizirati.“, zaključuje predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.


Zaključno s jučerašnjim danom, prikupljena financijska sredstva, uplaćena na račun Fondacije „Cro-Fond“, bit će danas uplaćena Caritasu Srbije te isporučena nastradalima.

 

Izvor: Hrvatsko nacionalno vijeće

Foto: Hrvatsko nacionalno vijeće