VLAŠKI NACIONASLNI SAVET POMOGAO ODRŽAVANJE VII TRADICIONALNE PČELARSKE IZLOŽBE U SLATINI

+100%-

VLAŠKI NACIONASLNI SAVET POMOGAO ODRŽAVANJE VII TRADICIONALNE PČELARSKE IZLOŽBE U SLATINI

Društvo pčelara iz Slatine, nadomak Bora, sa 105 članova poznato po brojnim aktivnostima organizovalo je VII tradicionalnu pčelarsku izložbu od 27. do 28. avgusta 2020. godine u okviru Velikogospojinskih svečanosti koje su i seoska slava, uz strogo poštovanje svih propisanih mera epidemiološke službe i to pre svega da bi se pčelari snabdeli svim potrebama za novu pčelarsku godinu, a i upotpunili svoje pčelarsko znanje koje je uvek poželjno.

Za veoma kratko vreme kontaktirani su izlagači pčelinjih proizvoda, opreme i pribora za pčelarstvo sa molbom da i ove godine učestvuju na ovoj manifestaciji, koju je finansijski značajno pomogla Kompanija Serbia Zijin Mining.

Posebno se zahvaljujemo Vlaškom nacionalnom savetu, koji je i ove godine, kao i svih prethodnih, finansijski pomogao održavanje za nas značajne manifestacije. Dogovoren je predavač SPOS-a koji će održati u dva dana, teorijsko i praktično predavanje na pčelinjku kod nas.

Video linkom direkto nam se obratio i Mende Trajkovski, naš pobratim, predsednik Udruženja pčelara iz Bitolja i cele Severne Makedonije, sa žaljenjem što ove godine nisu došli na našu manifestaciju uz tople pozdrave i želje da nam izložba bude uspešna. Prisutni su gromoglasnim aplauzom pozdravili kolegu Trajkovskog a njegov način obraćanja ostaće nam u trajnom sećanju.

Dragan Žikić, pčelar sa oko 100 pčelinjih zajednica i član našeg Društva, predavanja je snimio profesionalnom kamerom što će ostati trajno u arhivi.

Sledećeg dana, 28.8.2020. već u jutarnjim satima pristizali su izlagači pčelinjih proizvoda, opreme i pribora za pčelarstvo, ove godine njih 12, što smatramo izuzetnim uspehom obzirom na epidemiološku situaciju. Pčelari, obzirom na otkazivanje skoro svih sličnih manifestacija ove godine, iskoristili su priliku da se snabdeju satnim osnovama od više prerađivača, košnicama, ramovima i ostalog pčelarskog neophodnog pribora.

Regionalna televizija TV Bor uzela je izjave od predsednika Društva pčelara i predavača, snimila sve izlagače i njihove izložene proizvode, kao i praktično predavanje na pčelinjku, a TV prilog je emitovan u emisiji „Agro Dan“ i udarnim terminima u više navrata, što je najbolja promocija pčelarstva našeg kraja.

Izvor: NS Vlaha

Foto: NS Vlaha

Kategorije: Sedam dana, Uncategorized