VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNOG SAVETA ROMA: PUNA PODRŠKA U SPROVOĐENJU POPISA

+100%-

VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNOG SAVETA ROMA: PUNA PODRŠKA U SPROVOĐENJU  POPISA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se 8. aprila 2021.godine sa predstavnicima Nacionalnog Saveta romske nacionalne manjine i tom prilikom čestitao Svetski dan Roma i pedesetu godišnjicu od prvog Svetskog kongresa Roma, saopšteno je iz Predsedništva.

Kako se navodi, delegacija Nacionalnog Saveta upoznala je predsednika Vučića sa aktivnostima koje ovaj Savet sprovodi u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i sa lokalnim samoupravama širom Srbije.


„Tokom susreta, predsednik Vučić je ukazao na značaj očuvanja romskog jezika i kulture, kao i uključivanje nezaposlenih Roma u programe prekvalifikacije. S tim u vezi, predsednik je istakao važnost kvalitetnog školovanja mladih, posebno u okviru programa dualnog obrazovanja“, ističe se u saopštenju.


Dodaje se da je predsednik Vučić je naglasio da će Savetu pružiti punu podršku u realizaciji popisa stanovništva kako bi se što veći broj pripadnika romske nacionalne manjine odazvao pozivu.


Svetski dan Roma obeležava se 8. aprila širom sveta u čast organizovanja prvog Svetskog kongresa Roma koji je održan 1971. godine u Londonu.

 

Izvor: RTS

Foto: 24/7