Zajednička sednica vlada Srbije i Makedonije

+100%-

Zajednička sednica vlada Srbije i Makedonije

Zajednička sednica vlada Srbije i Makedonije biće održana 03. juna u Beogradu, a sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim sastaće se predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

 

 

Nikolić će primiti predsednika Vlade Makedonije u zgradi predsedništva, u 14 sati, najavila je danas preš služba predsednika Srbije.

 

Zajednička sednice dve vlade biće održana u „Palati Srbija“ u sa početkom 12.15 sati, a prethodno je predviđen niz bilateralnih sastanaka, najavljeno je iz Kancelarije za odnose sa medijima Vlade Srbije.

 

Planirano je da premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačića sa ministarkom unutrašnjih poslova Makedonije Gordanom Jankuloskom potpiše protokol između MUP-a Srbije i MUP-a Makedonije o saradnji tokom ovogodišnje turističke sezone.

 

Ministri spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, energetike, kao i prirodnih resursa i prostornog planiranja Rasim Ljajić, Zorana Mihajlović i Milan Bačević razgovaraće sa zamenikom predsednika Vlade Makedonije zaduženim za ekonomska pitanja Vladimirom Peševskim, ministrom za informatičko društvo i administraciju Ivom Ivanovskim i zamenikom ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Stevom Temelkovskim.

 

Potpredsednik srpske vlade i ministar rada Jovan Krkobabić sastaće se sa makedonskim kolegom Dimom Spasovim, a ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sa svojim kolegom Zoranom Stavreskim, koji je ujedno i zamenik predsednika makedonske vlade.

 

Ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović razgovaraće sa ministrom zdravlja Makedonije Nikolom Todorovim, a biće održan i sastanak ministra poljoprivrede Srbije i Makedonije Gorana Kneževića i Ljupča Dimovskog.

 

Takođe, Đukić Dejanović i Todorov potpisaće memorandum o saradnji u oblasti zdravstva i medicinske nauke, najavljeno je iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Izvor: TANJUG

Kategorije: Sedam dana