Zajednički IPA-projekat Opštine Čoka i Valkanj iz Rumunije

+100%-

 

Opština Čoka dobila je ukupno 100.000 evra od Evropske Unije za obnovu Doma omladine u Banatskom Monoštoru, kao i za održavanje letnjeg kampa za decu i radionice u periodu od septembra 2017. do oktobra 2019. godine.

 

Letnji kamp u Banatskom Monoštoru je susret različitih kultura, gde mladi imaju priliku da upoznaju tradiciju, narodnu nošnju, plesove i muziku drugih naroda iz regiona.

 

Zahvaljujući odobrenim sredstvima iz Evropske Unije, Opština Čoka će dobiti ukupno 100.000 evra. Polovinu te sume uložiće u obnovu Doma Omladine u Banatskom Monoštoru i održavanje letnjeg kampa, dok će se preostali iznos raspodeliti na programe koji imaju za cilj promociju istorijskih spomenika i tradiciju svih nacionalnosti koje žive u Čoki.

 

Zajednički projekat opštine Čoka i rumunskog naselja Valkanj trajaće dve godine. Za to vreme pored gore navedenih aktivnosti renoviranja, izgradnje i održavanja letnjeg kampa, takođe će se organizovati zajedničke radionice na vojvođanskoj i rumunskoj strani u cilju boljeg međusobnog upoznavanja tri naroda, Srba, Mađara i Rumuna.

 

Izvor: Agencija Victory

 

Kategorije: Kratke Vesti