Završena manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu“

+100%-

Završena manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu“

 

Peto izdanje manifestacije “Pod krošnjama na Štrandu”  koju leti zajednički organizuju Biblioteka Grada Novog Sada, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, završeno je 5. avgusta kvizom iz slovenačkog jezika u Biblioteci na Štrandu.

 

Troje najboljih bili su: I mesto Maša Storožuk Zeljković, II mesto Dušan Barišić i III mesto Petko Cvijanović.

 

Nagradni fond su obezbedili Generalni sponzor kompanija Coca Cola sa brendom Rosa i Sponzor nedelje slovenačkog jezika NLB Banka.

 

U tronedeljnom programu radionica tokom kojih su deca učila mađarski, slovački i slovenački jezik i kulturu učestvovalo je ukupno 47 dece.

 

Kako ova manifestacija promoviše svake godine sport i zdrav način života, ove godine u fokusu je bio aktivan boravak u prirodi i planinarenje, te su dva kviza održana na Fruškoj gori, na lokalitetu Rim, koji se nalazi iznad Beočina. U dve vođene šetnje ukupno je učestvovalo 59 šetača.

 

Pokrovitelji manifestacije su bili Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

 

Prijatelji manifestacije su bili Gradsko zelenilo, Alternativna družina Šipak, Fruškać, Green Adventure Fruška gora i Šumska zajednica Beočin.

 

 

Izvor: Heror Media Pont

 

Kategorije: Izdvajamo